Autorius Tema: AA-1400 Anteninis analizatorius  (Skaityta 6180 kartus)

8329-Sergej

  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 508
  • LY2WT
    • Žiūrėti profilį
AA-1400 Anteninis analizatorius
« Įrašytas: Rugsėjo 25, 2015, 08:08:01 pm »
Sveiki kolegos, noriu pasveikinti musu CB Klaipedos komanda ir butent Icom su anteninio analizatorio isigijima.
Tas prietaisas skirtas antenu parametru parodimu nustatyti.
Tokio prietaisa Klaipedoi nesurasi, kazin ar lietuvoj kas nors dar turi :)

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=qPitYkFseIk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=qPitYkFseIk</a>
« Paskutinį kartą keitė: Kovo 28, 2017, 12:17:39 am sukūrė admin »

FANTOMAS

  • Sr. Member
  • ****
  • Įrašai: 409
  • Radioliubitelis
    • Žiūrėti profilį
Ats: AA-1400 Anteninis analizatorius
« Atsakymas #1 Įrašytas: Rugsėjo 30, 2015, 12:40:56 pm »
Sveiki kolegos,
Buvo pagamintas balunas 1/4 trumpu bangu antenai,vienam musu forumo nariui, is feritiniu vamzdeliu naudojanciu
kompjuteriu technikoj,gauti parametrai matosi nuotraukoj,matosi kokiu prietaisu buvo matuota.

8329-Sergej

  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 508
  • LY2WT
    • Žiūrėti profilį
Ats: AA-1400 Anteninis analizatorius
« Atsakymas #2 Įrašytas: Spalio 01, 2015, 07:44:47 pm »
Nu va jau prireikejo  :)
« Paskutinį kartą keitė: Spalio 01, 2015, 07:54:11 pm sukūrė 8329-Sergej »

8329-Sergej

  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 508
  • LY2WT
    • Žiūrėti profilį
Ats: AA-1400 Anteninis analizatorius
« Atsakymas #3 Įrašytas: Spalio 04, 2015, 05:30:51 pm »
Si sistadieni pakeitem 144 MgH antena.
Pastatem F-22 antena. Be anteninio analizatorio butum iki siol knises.

Pirma karta pamataves antenos SWR buvo 6.
Pradejom ziurineti visus ilgius antenos, suradom kad dar truksta virsutini oro kondensatorio (vamzduko).
Pradejom studijoti antena internete, suradom trukstancio elemento, padarem is ivores, vel  pomatavom SWR = 2.0
Pailginus elementus iki antenos ilgio skaiciavimo lentele  gavom SWR= 1.32
Pastates antena i stcionari vieta rodo 1.29
Pamataves is stacionares vietos namose 1.27

Didzulis aciu Icom uz pagalba!!!

« Paskutinį kartą keitė: Spalio 05, 2015, 09:54:15 pm sukūrė 8329-Sergej »

Mindaugas-1221

  • Newbie
  • *
  • Įrašai: 45
  • LY5LY
    • Žiūrėti profilį
Ats: AA-1400 Anteninis analizatorius
« Atsakymas #4 Įrašytas: Spalio 05, 2015, 07:41:54 pm »
Darbai vyksta.

8329-Sergej

  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 508
  • LY2WT
    • Žiūrėti profilį
Ats: AA-1400 Anteninis analizatorius
« Atsakymas #5 Įrašytas: Spalio 23, 2015, 01:32:57 pm »
Atejo ir man SWR matuoklis 120-500 Mhz  :)


FANTOMAS

  • Sr. Member
  • ****
  • Įrašai: 409
  • Radioliubitelis
    • Žiūrėti profilį
Ats: AA-1400 Anteninis analizatorius
« Atsakymas #6 Įrašytas: Spalio 23, 2015, 07:34:55 pm »
Ar jau bandei,kaip veikia.

8329-Sergej

  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 508
  • LY2WT
    • Žiūrėti profilį
Ats: AA-1400 Anteninis analizatorius
« Atsakymas #7 Įrašytas: Spalio 24, 2015, 08:58:29 am »
Reikia ant kokios antenos palyginti su tavo pretaisu, kaip suprantu nera labai tikslus

FANTOMAS

  • Sr. Member
  • ****
  • Įrašai: 409
  • Radioliubitelis
    • Žiūrėti profilį
Ats: AA-1400 Anteninis analizatorius
« Atsakymas #8 Įrašytas: Spalio 24, 2015, 09:50:18 am »
Reikia uzdeti apkrova 50omu ir paziureti ka parodis,poto 100 omu,tada pamatysim visa teisybe.

FANTOMAS

  • Sr. Member
  • ****
  • Įrašai: 409
  • Radioliubitelis
    • Žiūrėti profilį
Ats: AA-1400 Anteninis analizatorius
« Atsakymas #9 Įrašytas: Balandžio 19, 2016, 10:28:31 am »
Pasidariau prie analizatoriaus zieda kad galeciau pamatuoti trapa antenai W3DZZ koki rezonanca rodo ,
vienas trapas parode 7.029 Mhz. turi buti 7.050 tai ira beveik idialei kitas trapas parode rezonanca 12 Mhz tai
jau blogai reikes ardyti ir ziureti kame reikalas.
Tuos trapus buvau kazkada gaves is vieno radioliubitelio,ir gavosi kad vienas trapas buvo nuderintas
i lankas ,vot kaip buna ,neturint prietaiso pakabink antena ir paskui kankinkis kame reikalas ko jinai nedirba.

FANTOMAS

  • Sr. Member
  • ****
  • Įrašai: 409
  • Radioliubitelis
    • Žiūrėti profilį
Ats: AA-1400 Anteninis analizatorius
« Atsakymas #10 Įrašytas: Balandžio 19, 2016, 11:27:58 am »
Nebloga minti pametei nerkau, reiks rytoj užsiimti į šaldymo kamera ikisiu,paskui su fenu pasildisiu.
Pažiūrėsiu ant kiek parodymai plauks.

FANTOMAS

  • Sr. Member
  • ****
  • Įrašai: 409
  • Radioliubitelis
    • Žiūrėti profilį
Ats: AA-1400 Anteninis analizatorius
« Atsakymas #11 Įrašytas: Gruodžio 19, 2017, 07:39:39 pm »
surinkaui antenini matuokli iki 55mhz, pridedu foto

8329-Sergej

  • Hero Member
  • *****
  • Įrašai: 508
  • LY2WT
    • Žiūrėti profilį
Ats: AA-1400 Anteninis analizatorius
« Atsakymas #12 Įrašytas: Gruodžio 28, 2017, 08:57:24 pm »
Šaunu! Plokšte kaip gamykline. O shema kur?

FANTOMAS

  • Sr. Member
  • ****
  • Įrašai: 409
  • Radioliubitelis
    • Žiūrėti profilį
Ats: AA-1400 Anteninis analizatorius
« Atsakymas #13 Įrašytas: Gruodžio 28, 2017, 09:53:51 pm »
vo schema.

FANTOMAS

  • Sr. Member
  • ****
  • Įrašai: 409
  • Radioliubitelis
    • Žiūrėti profilį
Ats: AA-1400 Anteninis analizatorius
« Atsakymas #14 Įrašytas: Sausio 24, 2018, 02:58:43 pm »
Pagaliau parejo ilgai lauktas siuntinys (прямая поставка из китая ) STM32F746 Discovery is kurio darysiu antenini analizatoriu , nuo 0,5  -  450 mHz .
Uzprogramovau ir pirmi vaizdai.
Plokste pasidariau belieka dalis sulituoti.